HSCH, HJCH Sáregresi Be My Dream

"MERRY"

 

Az ablak bezárásához kattints a képre                            Az ablak bezárásához kattints a képre

 

Az ablak bezárásához kattints a képre

 

 

 

 Merry törzskönyve:

 (a nagyításért kattintson a képre!)

 

 

                  Hungarian Show Champion

              Sáregresi Be My Dream "Merry"    

 

sárga szuka 

 
Apja: HSCH Sáregresi Yuppie
       Anyja: HJCH Heart-Strings Celtic Dream
Születési idő: 2005. január 24.
Tenyésztő: Gyárfás Marianne
Egészség: HD:A (mentes), ED:0 (mentes),
PRA, Cataracta: mentes
teljes fogazat

 

Kiállítási eredmények: HSCH, 2 x HJCH, 35 x BOB, 54 x CAC, 15 x Res.CAC, 9x HPJ, 6 x Best Junior, HDGY, 2 x CACIB, 3 x Res.CACIB, 5 x BOG, 10 x Res.BOG, 8 x BOG III., BIS V., BIS VI., Erdély Győztes 2006., Salgótarján Szépe 2008., Legszebb Vadászkutya III. (Pro Pac Hunter Cup), Champion Res.BIS, 18 x Nagyon Ígéretes, Baby-Kölyök Res.BIS, 2 x Baby BIS III., Évgyőztes 2006., 2007., 2008., Fiatal Évgyőztes 2006., Bébi Évgyőztes 2005., Kölyök Évgyőztes 2005., Év Kutyája 2006. TOP I. hely, Klubsztár 2006. II. hely. 

Egyéb eredmények: Tenyészszemle, Képességvizsga, Vadászkutya Engedelmes Verseny I. és 2 x III. hely.

   

Merry 2005. január 24-én született Sáregresen a Sáregresi Kennelben, 6 testvérével együtt egy háromszínű alomban. A Be My Dream törzskönyvi nevet anyukája, Dreamy után kapta.

 

Vérvonalát illetően, Merry javarészt skandináv vonalú labrador, ősei között főleg finn és svéd, elismert kennelekből származó kutyák találhatóak. Törzskönyvében minden generációban több champion kutya is szerepel.  

Néhányukat megemlítve:

 

Multi Champion, Világgyőztes Blondella Bonny Lad, aki óriási hatással volt a magyar labrador állományra, amikor egy ideig országunkban fedezett. Rengeteg eredményes utód született tőle, és a legtöbb mai magyar champion törzskönyvében megtalálható.

Champion Trendmaker's Tycoon, egy gyönyörű, svéd tenyésztésű fekete kan, szuper egészségügyi statisztikája van a kölykeire vonatkozóan.

Multi Champion Biggas Ynga, munkában is nagyon eredményes champion.

 

Merry őseiről fotók a Képtárunk "Merry ősei" galériában találhatóak!


Merry az első labradorunk, akit tudatosan választottunk. Egy imádnivaló labilányt szerettünk volna, akit elvihetünk kiállításokra is és akivel, ha minden jól megy, elindulhatunk a tenyésztés cseppet sem könnyű útján. Míg az elhatározásunkat tett követte, másfél év telt el. Ezalatt az idő alatt kerestük a számunkra legmegfelelőbb párosítást. Nem akartunk mindenáron azonnal labradort venni - bár nagyon vágytunk rá -, hanem alaposan utánajártunk a fajtának és az egyedeknek. Nagyon fontos volt, hogy a szülők egészségesek, örökletes betegségektől teljesen mentesek legyenek. Mikor megtudtuk, hogy a Sáregresi Kennelben Heart-Strings Celtic Dream 'Dreamy' kiskutyákat vár Sáregresi Yuppie-tól, nagyon megörültünk, mert mindkét szülőbe már korábban beleszerettünk, mikor kiállításokon találkoztunk velük. Így hát végre előjegyeztünk egy sárga szukára. A kiskutyákat születésük után rendszeresen látogattuk, így Merry-t már 12 naposan megismerhettük. Igaz, akkor még nem tudtuk, melyik lesz ő. Végül a 3 sárga szuka közül választottuk ki őt, és 8 hetes korában hazavihettük.

                                                              A képeken Merry 1 hónapos

Az ablak bezárásához kattints a képre                     Az ablak bezárásához kattints a képre

Az ablak bezárásához kattints a képre

           Merry az alomban 2 hetesen                  A 3 sárga kislány 1 hetesen (középen Merry)

Az ablak bezárásához kattints a képre              Az ablak bezárásához kattints a képre

"Vidám" nevet szerettünk volna neki adni, így lett ő MERRY. Illik az egyéniségéhez, mert szerencsére igazán vidám kutya.

Igazi labrador, imád apportírozni. A mindene egy sárga labda, amiért akár egész nap képes lenne oda-vissza rohanni.

  Az ablak bezárásához kattints a képre                   Az ablak bezárásához kattints a képre

Merry ösztönösen kézbe apportíroz, tanítani sem kellett rá! Már egészen kicsi kutyaként is úgy hozta vissza a játékát, hogy azt a kezünkbe nyomta és könnyedén kivehettük a szájából.  

Figyelmes, nagyon könnyen tanul, és nagyon jól motiválható. Szívesen vesz részt mindenben, számára a lényeg, hogy együtt csinálja velünk. Tévézni is velünk szokott, van, hogy percekig figyeli, mi történik a "dobozban". Kedvencei a természetfilmek, de az akciófilmeket sem veti meg. J

Az ablak bezárásához kattints a képre             

Nagyon szeret cipekedni, itthon hol plüss állattal a szájában mászkál, hol a szőnyegét húzza maga után, mint Charlie Brown a Snoopy-ból  a takaróját. J Mókás látvány, mikor megjelenik az ajtóban és a rojtnál lóg a szőnyege a szájából. Kirándulások alkalmával előszeretettel szed össze minél nagyobb fahusángokat, amiket könnyedén egyensúlyoz. 

Merry nagyon barátságos, őszinte, kedves kutya. Borzasztóan tud örülni és úgy csóvál... Mikor hazaérünk, a farka már-már propellerként szolgál és néha úgy tűnik, mintha egy-egy pillanatra mindkét hátsó lába megemelkedne a földtől.J

Az ablak bezárásához kattints a képre   

Az ablak bezárásához kattints a képre            Az ablak bezárásához kattints a képre

 

 Imádja a pocakját simogattatni, olyankor teljesen a hátára fordul. Ezt az apjától örökölte, aki szintén képes hosszú ideig teljesen nyugodtan a háta közepén feküdni, akár még a legnagyobb tömegben, kiállításon is. 

A másik szenvedélye - mint minden labinak - az evés. Szerencsés, mert nem hízékony, így bőséges adagokat tömhet be reggelire és vacsorára is.

 

Az ablak bezárásához kattints a képre       Az ablak bezárásához kattints a képre 

 

Szerencsére Merry teljesen egészséges felnőtt kutyává cseperedett, egészségügyi szűrései tökéletesek lettek, kiállítási kutyaként igen jól szerepel és munka terén is megállja a helyét, így nyugodt szívvel tenyésztésbe vonjuk őt.

2007-re tervezzük az első almot Merry-nek. Az apakutya megválasztásánál számunkra nagyon fontos az egészség, a jó genetikai háttér, a szép sötét pigmentek, a teljes fogazat, a szép fej, a kellemes természet és a jó munkaadottságok.

Oldalmenü
Diavetítő