JUPITER

Kivert kutyából "kanapékutya"

 
 
 
Az ablak bezárásához kattints a képre
 
 
ivartalanított sárga kan
születési idő: kb. 2002.
törzskönyv: nincs

 

 

Jupi története:


Jupiter - becenevén Jupi - befogadott labradorunk, 2004. januárban találtuk őt az utcán csapzottan, soványan, nagy sebbel a fején. Egyértelmű volt, hogy nem hagyhatjuk őt ott, így hát hazavittük. Régi gazdája nem jelentkezett, mi pedig nagyon megszerettük őt, ezért úgy döntöttünk, hogy másnak már nem adjuk oda.

Jupi nagyon hamar beilleszkedett a családunkba, olyan lett, mintha mindig is a mi kutyánk lett volna. Egy dolog van, ami visszamaradt az utcán eltöltött életéből. Még mind a mai napig megijed, ha egy hangosabb jármű elmegy mellettünk séta közben. Valószínűleg sokszor majdnem elütötték, amíg kóborolt. Ezt leszámítva, szerencsére nem fél semmitől.

Jupi sajnos súlyos csípő diszpláziás, ez a mozgásán is meglátszik. Emiatt hosszabb sétákra nem vihetjük magunkkal, mert hamar elfárad és a mozgás nem esik jól neki. Úgyhogy ezt elkerülendő, kíméletes életmódot folytat.
 

 Az ablak bezárásához kattints a képre    Az ablak bezárásához kattints a képre

Jupi nagyon kedves, bújós kutya. Állandóan csóválja a farkát, nagyon vidám alaptermészetű, igazi labrador. Imád mindenfélét cipelni és ha nagyon örül, muszáj, hogy a szájába vegyen valamit, legyen az egy labda vagy akár egy papírfecni, ami épp a szája ügyébe kerül, és úgy táncol körbe csóválva. Séta előtt a nyakörvet sem egyszerű ráadni, mert annyira megörül, mikor meglátja a kezünkben, hogy azonnal elrohan és egy játékával a szájában repül vissza. Azt pedig nem könnyű ilyenkor kiimádkozni a szájából.

Nagyon szereti a kényelmet, saját kanapéja van. A kedvenc helye azonban a mi kanapénk, azon szeret a legjobban aludni, ha mi is ott ülünk. Felkéredzkedik mellénk és azonnal elszunnyad. Mi pedig csak azon vesszük észre magunkat, hogy egyre jobban össze kell húzzuk magunkat, mert Jupi álmában teljesen elterpeszkedik :)

 

Az ablak bezárásához kattints a képre
Jupi Merry-vel 2005. tavaszán
Oldalmenü
Diavetítő